DOLAR 32,5910 0.33%
EURO 34,8236 0.2%
ALTIN 2.502,880,76
BITCOIN 20952821,35%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ZAFERİN 99. YILINDA MİLLİ MÜCADELENİN DURAKLARINI 99 GENÇ ZAFER TRENİ İLE ZİYARET ETTİ
  • News 34
  • Genel
  • ZAFERİN 99. YILINDA MİLLİ MÜCADELENİN DURAKLARINI 99 GENÇ ZAFER TRENİ İLE ZİYARET ETTİ

ZAFERİN 99. YILINDA MİLLİ MÜCADELENİN DURAKLARINI 99 GENÇ ZAFER TRENİ İLE ZİYARET ETTİ

ABONE OL
Ağustos 30, 2021 11:23
ZAFERİN 99. YILINDA MİLLİ MÜCADELENİN DURAKLARINI 99 GENÇ ZAFER TRENİ İLE ZİYARET ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla Zafer Treni Ankara’dan 99 genç ile yola çıktı. Milli mücadelenin duraklarını ziyaret eden yolcular, Afyonkarahisar’a ulaştı.

Zafer Treni’nin hareketi öncesi,  Ankara Tren Garı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla 99 genç ile birlikte basın toplantısı düzenlendi.

Milli mücadelenin duraklarından olan Duatepe, Kocatepe ve Metristepe gibi noktaları gençlerle ziyaret edeceklerini aktaran Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, “Atalarımıza vefa görevini hep birlikte yapacağız ve bir kez daha, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm ecdadımızı, tüm şehitlerimizi, tüm milli mücadele kahramanlarımızı şükranla, minnetle ve rahmetle yad ediyoruz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Türkiye’nin her yerinden katılan 99 gençle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesine çıktığı zafer yürüyüşünün aynısını yaptıklarını vurguladı.

Basın açıklamasının ardından, milli mücadelenin duraklarını ziyaret edecek Zafer Treni, 99 genç ile yolculuğuna çıktı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile 99 genci taşıyan zafer treni Ankara’nın Polatlı ilçesinden hareket ederek Duatepe Anıtı’nı ziyaret ederek Eskişehir’e ulaştı.

Eskişehir Gar’ında, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Fatih Temizel, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, İl Başkan Yardımcıları Pınar Turhanoğlu, Hasan Burgaz, Alperen Teker kadın ve gençlik kolları başkanları karşıladı.

Eskişehir ziyaretinin ardından Zafer Treni rotasını Afyonkarahisar’a çevirdi. Gara ulaşan treni burada vatandaşlar, askeri ve mülki erkan karşıladı. Konuşmaların ardından gençler, trenden inip otobüslere binerek Kocatepe’ye hareket etti.

Kocatepe’de sabah ezanının okunmasının ardından namaz kılındı. Vatandaşlara daha sonra da çorba dağıtıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Piyade Yüzbaşı Barış Dinç, araziyi tanıtarak harekatı anlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.