DOLAR 32,3752 0.16%
EURO 35,0362 -0.18%
ALTIN 2.324,760,24
BITCOIN 2264318-0,41%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yüzen oteller” rotalarını Türkiye’ye çeviriyor

“Yüzen oteller” rotalarını Türkiye’ye çeviriyor

ABONE OL
Nisan 25, 2022 12:40
“Yüzen oteller” rotalarını Türkiye’ye çeviriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Yüzen oteller” rotalarını Türkiye’ye çeviriyor

Akdeniz pazarında kruvaziyer turizminin önemli destinasyonlarından olan Türkiye, “yüzen otel” olarak da bilinen dev gemileri ağırlamaya devam ediyor.

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, Türkiye’nin kruvaziyer turizminde istediği hareketliliğe 2016 yılından beri ara verdiğini söyledi. Salgınla birlikte kruvaziyer turizminin durma noktasına geldiğini aktaran Güngör, bu yıldan itibaren ciddi hareketlenmenin yaşandığını ifade etti. Türkiye Tanıtma Platformu TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Türkiye’mizin Turizmden elde edeceği kazanımlarda Kruvaziyer Turizminin büyük katkısının olacağını ifade etti. Almanya merkezli faaliyetlerini sürdüren Türk iş adamı Çetin Ay’ın girişimleri ve gayretleri ile bu alanda bir seferberlik başlatılması ülkemiz adına büyük önem arz etmektedir diyen Fikret Yıldız, “Türkiye Turizm çeşitliliği bakımından marka değeri en yüksek ülkeler arasında yer almaktadır.” dedi.

Yaklaşık 6 yıl aradan sonra gemilerin rotalarının yeniden Türkiye’ye çevrildiğini belirten Güngör, “Bu sezon çok iyi bir başlangıç yaptık. İnşallah her şey yolunda gider ve Türkiye bu sene çok iyi bir sezon geçirir. Kuşadası Limanı olarak 500 gemi ile 750 bin yolcu bekliyoruz. Türkiye genelinde de bu sayısının 1000’in üzerinde gemi seferiyle 1,5 milyon yolcuya çıkabileceğini düşünüyorum.” dedi. Dünyada 2019 yılında gemilerle 30 milyon yolcunun seyahat ettiğini hatırlatan Güngör, sektörün 2022’de bu rakama ulaşmayı hedeflediğine işaret etti. Türkiye’nin, kruvaziyer turizmi açısından çok farklı bir yere sahip olduğunu anlatan Güngör, “Türkiye tarihiyle, kültürüyle, doğal güzellikleriyle bu turlara çok farklı bir renk katıyor. Ülke olarak kruvaziyer turizminde hak ettiğimiz payı alacağız.” ifadelerini kullandı.

“Daha büyük gemilerle Türkiye’de olmayı planlıyoruz” Rotalarına 6 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’yi ekleyen MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro da Panama bayraklı “MSC Lirica” isimli gemilerini Kuşadası’na yanaştırdıklarını ve burada olmaktan dolayı da büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Türkiye’nin kruvaziyer pazarındaki en önemli rolünün Akdeniz’in en sevilen limanı olmasından kaynaklandığına işaret eden Capurro, Türk yolcuların Kuşadası Limanı’ndan da gemiye binip seyahate çıkabileceğini bildirdi. Eylül ayında “MSC Fantasia” adlı gemilerinin İstanbul ve İzmir Limanı’na uğrayacağını anımsatan Capurro “Bundan sonra daha fazla kapasiteli daha büyük gemilerle Türkiye’de olmayı planlıyoruz. Önümüzdeki sene 3 bin 400 yolcu kapasiteli MSC Musica’yı Kuşadası rotasına ilişkilendirdik. Mayıs-ekim ayları arasında sefer yapacak.” diye konuştu. Kruvaziyer yolcuları Türkiye’ye gelmekten memnun Farklı ülkelerde seyahatlere ilişkin çeşitli anketler yaptıklarına dikkati çeken Capurro, şunları kaydetti: “Bu anketler sonucu Türkiye her zaman en çok talep olan destinasyon oluyor. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Türkiye kruvaziyer seyahatine karar vermede önemli bir etken. Özellikle şunu belirtmekte fayda var. Türkiye’ye ilk kez gelen turistse zaten ikinci seferi mutlaka oluyor. Biz hem kendi kayıtlarımız hem de anketlerden biliyoruz ki Türkiye’ye gelmekten çok memnunlar.” TUTAP’TAN KRUVAZİYER TURİZMİNE DESTEK Türkiye Tanıtma Platformu TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Türkiye’mizin Turizmden elde edeceği kazanımlarda Kruvaziyer Turizminin büyük katkısının olacağını ifade etti. Almanya merkezli faaliyetlerini sürdüren Türk iş adamı Çetin Ay’ın girişimleri ve gayretleri ile bu alanda bir seferberlik başlatılması ülkemiz adına büyük önem arz etmektedir diyen Fikret Yıldız, “Türkiye Turizm çeşitliliği bakımından marka değeri en yüksek ülkeler arasında yer almaktadır.” dedi. Kruvaziyer turizminin gelişmesi, İstanbul merkezli farklı rotalar oluşturulması, ülkemize gelen turist sayısına ve milli gelirimize daha fazla katkı sağlaması bakımından büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede Dünya’nın en büyük Kruvaziyer hizmeti veren Dünya’nın en büyük gemi Kruvaziyer markası Carnival Cruise Line şirketi ile varılan mutabakat da, ülkemiz adına büyük bir başarı olarak kabul edilmektedir ifadesini kullandı.

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği 70 milyon turist sayısına ilaveten, ekonomik durumu iyi olan yabancı ziyaretçiler, Kruvaziyer Turizminin pozitif etkisi ile Türkiye ekonomisine daha büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye Dünya miras alanları bakımından en zengin ülkeler arasında yer almaktadır. Marmara, Ege ve Akdeniz kıyısında birçok tarih eserimizin yer aldığı destinasyonlara sahip olmamız, Kruvaziyer turizminin daha fazla tercih edilmesine avantaj sağlayacak ve bu sayede ekonomiye her yıl ortalama 1,5 milyar dolar ekstra girdi sağlanacaktır dedi. Türkiye turizm çeşitliliği ve Dünya miras alanları bakımından Dünya’nın en zengin ülkesi olarak kabul edilmektedir. Bu avantajımızı kullanarak ve farklı turizm çeşitliliğimizi entegre ederek çok daha fazla turistin ülkemizi tercih etmesini sağlayabiliriz diyen TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Almanya da faaliyetlerini sürdüren Türk iş insanı Çetin Ay’ın öncülüğünde, Kurvaziyer turizminde çığır açacak bu çok önemli yatırım ve organizasyon, turist sayımızı ve milli gelirimizi artırmasının yanı sıra, ülke ekonomisine büyük katkı sunacak ve istihdama yönelik pozitif kazanımlar elde edilecektir. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Turizme verdiği destek ve bu alanda beklentileri de sonuç odaklı ülkemize fayda sağlayacaktır dedi. Yıldız, 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TUTAP arasında varılan mutabakat neticesinde başlatılan Tanıtma seferberliği kapsamında, 2019 yılında Cumhuriyet tarihimizin en yüksek turist sayısına ve milli gelirine ulaşılmıştır. Türkiye tanıtma platformu olarak daha yüksek rakamları hedefliyor, başta havayolu şirketlerimiz olmak üzere birçok sektör paydaşlarının kazanımlarını da artıracak Kruvaziyer Turizmi adına başlatılan bu önemli girişimi sonuna kadar destekliyor ve herkesin ülkemize büyük katkı sağlayacak bu heyecana ortak olmasını bekliyoruz dedi.

Kaynak: Turkish Press Gazetesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.