DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN 2.301,311,06
BITCOIN 22996763,01%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Taksim Meydanı’nda çocuk sesleri

Taksim Meydanı’nda çocuk sesleri

ABONE OL
Mayıs 14, 2020 16:42
Taksim Meydanı’nda çocuk sesleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 yaş altındakilere sokağa çıkma izninin başlamasıyla birlikte Taksim Meydanı ve çevresi çocuklarla doldu.
Aileleriyle meydana gelen çocuklar güvercinlere yem attı, gönüllerince eğlendi.

İçişleri Bakanlığınca yeni tip Korona virüsten korunma tedbirleri kapsamında 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki kişilerin sokağa çıkmasına kısıtlama getirilmişti. Son yayınlanan genelgeyle normalleşme süreci kapsamında çeşitli yaş gruplarına belirli günlerde sokağa çıkma izni verileceği duyuruldu. Duyurunun ardından bugün 14 yaş altındaki bireylerin sokağa çıkmasına izin verildi. Bunun üzerine izne tabi olan yaş grubundakiler Taksim Meydanı’na akın etti. Çoğunluğu 3 ve 8 yaşları arasındakilerden oluşan çocuklar aileleriyle birlikte Taksim Meydanı’nda gönüllerince eğlendi. Kimileri arkadaşlarıyla oyun oynadı, kimileri meydanın etrafında koştu, kimileri ise meydanda bulunan güvercinlere yem verdi. Meydanda koşturan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

“Güvercinleri görmek istemişti”

İzni fırsat bilerek çocuğuyla birlikte Taksim’e gelen bir vatandaş, “Özellikle çocukların evde kapalı kalmaları çok zor. Enerjilerini atmaları, oyun alanlarına gitmeleri lazım. Çocukları çok fazla tutamıyoruz ama çeşitli oyunlar oynuyor, aktiviteler yapıyoruz. Güvercinleri görmek istemişti, onlara yem atmayı çok seviyor. O yüzden burayı tercih ettik” dedi.

“Dışarı çıkmayı hevesle bekledi”

Uzun bir aradan sonra çocuğuyla dışarı çıktıklarını söyleyen bir vatandaş ise, “Çocuklar evde çok sıkılmıştı. Uzun bir süreden sonra dışarı çıktık. Bir yürüyüş yapıp, evimize geri döneceğiz. Şu an çok mutlu, hayvanları da çok seviyor. Dışarı çıkmayı büyük bir hevesle bekledi, şimdi ise mutluyuz. Kısa bir yürüyüş yaptık, hava aldık” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.