DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9842 -0.29%
ALTIN 2.324,090,21
BITCOIN 22758111,07%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika: Elazığ’da yaralar sarılıyor: Evi yıkılan vatandaşa yeni evinin anahtarı teslim edildi…
  • News 34
  • Gündem
  • Son dakika: Elazığ’da yaralar sarılıyor: Evi yıkılan vatandaşa yeni evinin anahtarı teslim edildi…

Son dakika: Elazığ’da yaralar sarılıyor: Evi yıkılan vatandaşa yeni evinin anahtarı teslim edildi…

ABONE OL
Şubat 20, 2020 07:47
Son dakika: Elazığ’da yaralar sarılıyor: Evi yıkılan vatandaşa yeni evinin anahtarı teslim edildi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da yaşanan deprem Türkiye’nin yüreğini yakmıştı! Devlet bölgede mağdur olan ailelere destek olmaya devam ediyor. Ajansların geçtiği son dakika bilgisine göre depremde evleri yıkılan ve isimleri kurayla belirlenen depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı.

KURUMLAR SEFERBER

24 Ocak’ta merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bölgede seferberlik ilan eden TOKİ, yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet ve Bizmişen mahallelerinde depremzedeler için ayrılan 132 konutun kurayla belirlenen hak sahipleri evlerinin anahtarlarını almaya başladı.

Evleri teslim edilen depremzedeler, yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

“HAYATA YENİDEN BAĞLANDIM”

Mustafa Paşa Mahallesi’nde depremde yıkılan Kalay Apartmanı enkazı altından 14 saat sonra arama kurtarma ekiplerince kurtarılan Nazmiye Düşmez de evini teslim aldı.

Düşmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde aynı evde kaldığı annesini kaybettiğini söyledi.

Enkaz altında 14 saat kaldığını anımsatan Düşmez, “Orada hayatın bittiğini hissediyorsunuz. Kurtulmam mucize, Allah’ın izniyle kurtuldum. Allah bir daha kimsenin başına vermesin. Herkese geçmiş olsun, zor bir meseleydi.” dedi.

Kura çekiminde isminin okunmasıyla çok mutlu olduğunu anlatan Düşmez, “Allah herkesten razı olsun. Evi çok sevdim, mutlu oldum. İnsanın evi olunca hayata yeniden bağlanma hissi duyuyor. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Valimize, herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“BİZE HUZUR GELDİ, DEPREMİ UNUTTUK”

Depremzede Naci Günel de Abdullah Paşa Mahallesi’nde 2 evinin bulunduğu binanın ağır hasarlı olduğu için yıkıldığını aktardı.

“Allah devletimize zeval vermesin. Bu evleri bize verdi. Bize huzur geldi, depremi unuttuk.” diyen Günel, anahtarını aldığı evi çok beğendiğini dile getirdi.

Günel, evlerin geri ödeme taksitlerinin sabit tutulmasını istediklerine değinerek, “Devletimiz büyüktür, inşallah bizi bu depremin acısından kurtaracak. Evlerimize yerleşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ALLAH HERKESE NASİP ETSİN”

Depremzede Ahmet Elçeri ise Mustafa Paşa Mahallesi’ndeki evi ve dükkanının ağır hasarlı olduğu için yıkıldığını dile getirerek, “Çocuklarımın evine sığınmıştım. Devlet bize bu imkanı tanıdı. Kurada bana çıktı. Çok sevinçliyim. Allah herkese nasip etsin, herkesin yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

Elçeri, depremin ardından devletin yaptığı çalışmalar için yetkililere teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.