DOLAR 32,3326 0.24%
EURO 35,0875 -0.13%
ALTIN 2.300,021,00
BITCOIN 22843340,81%
İstanbul
19°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Meteoroloji’den çok sayıda uyarı geldi!
  • News 34
  • Genel
  • Meteoroloji’den çok sayıda uyarı geldi!

Meteoroloji’den çok sayıda uyarı geldi!

ABONE OL
Ocak 26, 2021 05:47
Meteoroloji’den çok sayıda uyarı geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Batı Akdeniz, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya, Kıyı Ege, Manisa ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’da kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğibildirildi.

Meteoroloji’nin 5 günlük tahmin haritasına göre İstanbul’da yarın ve perşembe günü karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Doğu Anadolu’nun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının gece saatlerinden itibaren Trakya’ dan başlayarak hissedilir derecede düşüş göstereceği bilgisine ulaşıldı.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınmalı dikkatli olunmalı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; Karadeniz’de kuvvetli (40-60 km/sa), Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzlukların önlenmesi adına dikkat edilmelidir.

Başta Trakya olmak üzere, Kıyı Ege, Çanakkale, Manisa ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde açıklama yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.