DOLAR 32,5361 0.23%
EURO 34,7897 0.09%
ALTIN 2.489,991,14
BITCOIN 20552073,49%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ciddi sayıya yükseldi!
  • News 34
  • Gündem
  • Koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ciddi sayıya yükseldi!

Koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ciddi sayıya yükseldi!

ABONE OL
Şubat 18, 2020 12:02
Koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ciddi sayıya yükseldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kovid-19 (yeni tip koronavirüs) için dünya çapında mücadele devam ediyor. Özellikle de sağlık personellerinin hayatları, virüs yayıldığından beri tam anlamıyla altüst olmuş durumda.

Ölümcül salgın can almaya hızla devam ederken bir yandan da çözüm ve tedavi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İşte koronavirüs ile ilgili en sıcak ve son bilgiler…

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 1869’a yükseldi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede kesinleşen Kovid-19 vaka sayısı 11 bin 741’inin durumu ciddi olmak üzere 72 bin 436’ya çıktı.

Salgında şu ana kadar biri Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere ülkede ölenlerin sayısı 1869’a ulaştı.

Kovid-19 bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 6 bin 242’ye, müşahede altındaki kişi sayısı 141 bin 552’ye gerilerken, iyileşerek taburcu edilenlerin sayısı 12 bin 552’ye ulaştı.

Vaka sayısı Çin ana karası dışında Hong Kong’da 60’a çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak bildirildi.

Son 24 saatte 98 can kaybı

Diğer yandan ülke genelinde 93’ü salgının merkez üssü Hubey eyaletinden olmak üzere 98 kişi yaşamını yitirirken, diğer can kayıplarının 3’ü Hınan, 2’si de Hıbey ve Hunan eyaletlerinde yaşandı. Ayrıca 1886 yeni vaka tespit edildi.

Çin’de salgın nedeniyle can kayıpları hızla artarken, ülkede Kovid-19’a karşı ilaç ve aşı geliştirmeye yönelik çalışmaların yanı sıra virüs taşıyan kişileri tespit etmek üzere hızlı tespit kitlerine yönelik çalışmalar sürüyor.

Pek çok ülkeye yayılan koronavirüs nedeniyle Wuhan’da hastaneler salgın ile mücadele ediyor. Başta salgının yayıldığı Wuhan kentinde olmak üzere ülke genelinde karantina altında olan hastalarla ilgilenen sağlık görevlileri evlerine gidemiyor, aileleri ile bir araya gelemiyor.

Çin’in devlet haber ajansı, ülkenin Yanzhou kentinde korona virüsü ile mücadele eden bir hastanede çalışan genç hemşirenin 3 yaşındaki oğlu ile uzaktan hasret giderdiği anların görüntülerini yayınladı.

Hemşirenin oğlunu bir aydır görmediği ifade edilen görüntülerde, hemşirenin hastanenin camından oğluna el salladığı görülüyor. Anne ve oğlunun ağlayarak hasret giderdiği anlarda, çevrede bulunanların da duygusal anlar yaşadığı görülüyor.

  • KİLİT İSİM HAYATINI KAYBETTİ

    Çin devlet televizyonu bu sabah 10.30’da yapılan açıklama dünyayı şoka uğrattı. Ölümcül koronavirüs ile mücadelede kilit isim olan Wuhan hastanesi başhekimi Dr. Liu Zhimming’in hayatını kaybettiği duyuruldu.

  • Doktorun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesi, dünya basınında şok etkisi yarattı.
    Dr. Liu Zhimming virüsün sıfır noktası olan Çin’in Wuhan kentindeki Wuchang Hastanesi’nde başhekimlik görevini yürütüyordu.

    Dr. Zhimming’in başhekimi olduğu hastane, Wuhan’da karantina alanında hayati önem taşıyan görevleri üstlenmişti.

    Ulusal Halk Kongresi ertelenebilir.

    Kovid-19 nedeniyle ülkenin bir yıl içindeki en önemli siyasi toplantıları olarak görülen ve en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi ile Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nda 5 bini aşkın delegenin mart ayında bir araya geleceği yıllık meclis toplantılarının da ertelenmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.