DOLAR 32,5794 0.09%
EURO 34,9292 0.25%
ALTIN 2.426,200,14
BITCOIN 2085960-3,53%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KARNI SİLAHTAN, RUHU SANATTAN DOYUYOR

KARNI SİLAHTAN, RUHU SANATTAN DOYUYOR

ABONE OL
Ağustos 23, 2021 09:42
KARNI SİLAHTAN, RUHU SANATTAN DOYUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Bursa’nın Nilüfer ilçesi, Konaklı mahallesinde av tüfekleri ve malzemeleri satan Lemi Sezer, dükkanının küçük bir bölümünde şehirde rağbet gören, ahşap tekne, kağnı gibi birbirinden güzel eserlere de imza atıyor.

 Kanal34.tv de yayınlanan ‘’Turkhaberler’’ programının yapımcı ve sunucusu Cemal Bilge geçtiğimiz günlerde beraberinde Özkan Yıldırım ve Doğan Ertan‘la birlikte Sezer‘e dükkanında konuk oldu.

Eski bir kamu çalışanı olan Lemi Sezer emekli olduktan sonra Nilüfer‘de av tüfekleri ve malzemeleri satan bir dükkan açtı. İşleri son derece iyi giden Sezer küçük yaştan itibaren el sanatlarına ilgili olduğu için aklında hep ahşaptan tekneler, gemiler, yatlar, kağnılar, arabalar yapmak vardı. Kamuda görev yaptığı yıllarda boş vakitlerinde sokakta bulduğu tahta parçalarından minyatür tekneler, arabalar yapar ve mesai arkadaşlarına hediye ederdi. Emekli olduktan sonra tüfek ve av malzemeleri sattığı dükkanının bir bölümünü el sanatları eserleri yaptığı atölyeye dönüştüren Lemi Sezer, bir süredir yaptığı eserleri para karşılığı satmaya başladı. Yaptığı el işi ürünlerin büyük ilgi görmesi üzerine zaman zaman üretimde zorluk yaşayan Sezer, “Bu durumdan memnunum ancak yoğun talepleri vaktinde karşılayamadığım için üzülüyorum. Yaptığım minyatür eserler evlerin ve iş yerlerinin ortamına ayrı bir hava veriyor. Bunun bilincinde olan sanatseverler ısrarla sipariş veriyor ve verdikleri siparişi kısa sürede yapmamı ve teslim etmemi istiyorlar. Anlayacağınız talepler karşısında bayağı bir zorlanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.