DOLAR 32,3795 0.15%
EURO 35,0349 -0.16%
ALTIN 2.323,080,19
BITCOIN 22882062,75%
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kafe ve restoranlar açılıyor mu?

Kafe ve restoranlar açılıyor mu?

ABONE OL
Ocak 25, 2021 15:49
Kafe ve restoranlar açılıyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabileceği öğrenilirken hafta içi uygulanan kısıtlama saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği aktarıldı.

Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor. Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılda yüz yüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında. Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin sunum yapmasının beklendiği toplantıda, restoran ve kafelerle ilgili alınan kararların yeniden masaya yatırılması düşünülüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak perşembe günkü toplantıda, koronavirüs tedbirlerinin sonuçları, yeni tedbirlerin gündeme gelip gelmeyeceği, aşı çalışmaları ve aşılamanın son durumu hakkında açıklama bekleniyor.

CNN Türk haberine göre Doç. Dr. Kayıpmaz, normale dönüş aşamasında kapasitenin belli bir miktarına kadar müşterinin alınmasına izin verilebileceğini, kapıda HES kodu uygulamasının zorunlu hale getirilebileceğini de söylerek şöyle devam etti; “Bu da bir aydan biraz daha fazla zaman istiyor. Mart ayında bunların gündeme gelmesi yerinde olacaktır” açıklamasını yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.