DOLAR 32,6325 0.27%
EURO 34,7812 0.27%
ALTIN 2.416,41-0,66
BITCOIN %
İstanbul
17°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Prof. Dr. Füsun Özerdem ile AB Türkiye İlişkilerine dair
  • News 34
  • Gündem
  • Prof. Dr. Füsun Özerdem ile AB Türkiye İlişkilerine dair

Prof. Dr. Füsun Özerdem ile AB Türkiye İlişkilerine dair

ABONE OL
Mart 3, 2021 18:14
Prof. Dr. Füsun Özerdem ile AB Türkiye İlişkilerine dair
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gülçin Demircan/ News34

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Füsun Özerdem, AB – Türkiye ilişkilerinin boyutunu ve müzakereleri anlattı.

Başlıca Kitapları;
Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri (Atlıkarınca Yolculuğu)
“Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri: Atlıkarınca Yolculuğu” isimli çalışma AB, AB-Türkiye ilişkileri ve AB müzakere sürecini tarihsel bir bakış açısıyla okuyucuya sunuyor. Kitabın isminde de ifade edildiği gibi bu süreç gerçekten de bir atlıkarıncaya benzetilebilir. Kitap yalnızca tarihsel süreci ele almakla kalmıyor. Aynı zamanda AB’nin yeşil mutabakat, iklim değişikliği, dijitalleşme gibi 2030 hedefleri ve öncelikleri ile Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi koşulların bu süreci gelecekte nasıl etkileyeceğini de tahlil ediyor. Kitabın yazarı Prof. Dr. Özerdem hem AB’nin geçirdiği dönüşüm ve gelişime, hem de Türkiye-AB ilişkilerinin serüvenine ilişkin derin ve kapsamlı bilgiler vererek, çok boyutlu bir analiz gerçekleştirmiş.

Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajanslarına Yönelik Proje Hazırlama Rehberi
Bu kitap, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansları başta olmak üzere, diğer fon sağlayıcı özel kurumlar tarafından çıkılan teklif çağrıları aracılığıyla hibe programlarından finans desteği alarak, Türkiye’nin proje yapabilme ve uygulayabilme kapasitesine katkı sağlamak isteyen tüm sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, belediyeler, resmi kurumlar ve şahıslar için hazırlanmıştır.
Uygun ve kabul edilebilir bir proje hazırlayabilmek için dikkat edilmesi gereken Proje Döngüsü Yönetimi örneklerle açıklanmaya çalışılmış ve örneklerle de desteklenmiştir. Yanı sıra örnek proje bütçesi ile bir projenin belki de en zor kısmı daha da görsel bir şekilde sunularak zoru kolaya dönüştürme amaçlanmıştır. Yanı sıra Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği – Türkiye ilişkilerine genel bir değerlendirme çerçevesinden yaklaşılmış ve Türkiye’de uygulanan hibe mekanizmaları ve programları hakkında bilgi verilmiştir.

Çatışma ve Barış Üzerine Temel Kavramlar
İçsel, Kişilerarası, Toplumsal ve Küresel Çatışma ve Barış Terminolojisi
“Çatışma ve barış üzerine kullanılan terminolojinin disiplinler arası bir bakış açısıyla hazırlanması neticesinde ortaya çıkan bu kitap, literatürde önemli bir boşluğu dolduruyor. Sadece uluslararası ilişkiler üzerine çalışanlar için değil, aynı zamanda psikoloji ve sosyoloji üzerine çalışanlar için de yararlı bir kaynak.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.