DOLAR 32,3254 0.23%
EURO 35,1152 -0.05%
ALTIN 2.300,411,02
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DEDİ SEZONUN İLK BALIKLARINI AVLADI
  • News 34
  • Genel
  • BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DEDİ SEZONUN İLK BALIKLARINI AVLADI

BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DEDİ SEZONUN İLK BALIKLARINI AVLADI

ABONE OL
Eylül 1, 2021 09:22
BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DEDİ SEZONUN İLK BALIKLARINI AVLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı saat 00.00 itibarıyla sona erdi. Hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan balıkçılar da “Vira Bismillah” diyerek ağlarının denize attı.

Nisan ayında av yasağının gelmesiyle gırgır ve trol yöntemi ile avcılığa ara verilmişti. 4.5 aylık aradan sonra 1 Eylül itibarıyla yasak kalktı.

Poyrazköy Balıkçı Barınağı’nda da 4.5 aydır balık avlayamayan balıkçılar hazırlıklarını tamamladıktan sonra yasağın kalkmasıyla denize açıldı.

1 Eylül’de yasakların sona ermesi ile birlikte 2021-2022 balıkçılık av sezonu açıldı. Kırklarelili balıkçılar gün doğumuyla birlikte ‘vira bismillah’ dedi.

Karadeniz’e kıyısı bulunan Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesindeki balıkçılar ayın olmaması nedeniyle denize gece açılamadı. Günün ilk ışıklarında büyük bir heyecan ile denize açılan balıkçılar yeni sezondan umutlu.

Yeni sezonda yeni umutlarla ‘vira bismillah’ dediklerini belirten balıkçılardan Erdem Esen, “Uzun bir süredir bu sezonu bekliyoruz. Bu sene olumlu gibi. İnşallah iyi olur. Sabah attık ağları, akşam karanlık olduğu için atmadık. Sabah güneşin doğmasını, ayın çıkmasını biraz bekledik” şeklinde konuştu.

Ordulu balıkçılar, yasağın kalkması ile birlikte Karadeniz sularına açılarak avlanmaya başladı. Yaklaşık 4 buçuk aylık bekleyişin ardından ağlarını ören, teknelerinin bütün bakımlarını tamamlayan balıkçılar, sezonun bereketli geçmesini temenni etti.

Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, 5 Ağustos tarihinden itibaren Batı Karadeniz’de palamut balığının gözükmeye başladığını ve bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi. Palamut balığının bu sezonda da bol göründüğünü aktaran Karadeniz, “Hamsi sezonu için şuan erken ama balıkçı arkadaşlar iri ve yoğun hamsi kütlelerine rastlıyorlar. İnşallah iyi olacağını düşünüyorum. Herkes bu süreçte fedakarlık gösteriyor. Herkes evinden 6 ay kadar bir süre ayrılıyor. Bu sürede eşler de çok fedakarlıklar gösteriyorlar” dedi.
Çocuklarını denize gönderen Necla Karadeniz isimli balıkçı annesi de tüm balıkçılara bol kazançlar dileyerek sezonun hayırlı olmasını temenni etti.

Serkan Karadeniz isimli balıkçı teknesi sahibi de, “Hazırlıklarımızı yaptık, bugündeniz çıktık. Bereketli bir akşamdı, istavrit balığı vardı. İnşallah sezonumuz iyi geçecek gibi görünüyor. Hamsi ve istavrit var, numuneleri denizde görünüyor. Palamut az gibi görünüyor ama benim tahminin palamut da var. Balık çeşidi bu sene bol olacak. Güzel istavrit var, şuanda bir ağ attık ve yaklaşık 250 kasa balık aldık” diye konuştu.

15 Nisan tarihinde başlayan ve bu gece itibarıyla sona eren avlanma yasağı sonrası ağlara takılan ilk balık ise istavrit oldu. Gece saatlerinde Ordu sınırlarında açılan balıkçıların yüzü istavrit balığı ile güldü. Kışlaönü Balıkçı Barınağı’ndan açılan balıkçı teknesi, denize attığı tek ağda yaklaşık 4 tona karşılık gelen 250 kasa civarında istavrit yakaladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.