DOLAR 32,5932 0.34%
EURO 34,7171 -0.18%
ALTIN 2.522,651,56
BITCOIN 1965752-1,64%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Anne kız ilişkisine “Ufka Bakan” yorumu
  • News 34
  • Genel
  • Anne kız ilişkisine “Ufka Bakan” yorumu

Anne kız ilişkisine “Ufka Bakan” yorumu

ABONE OL
Şubat 1, 2021 14:46
Anne kız ilişkisine “Ufka Bakan” yorumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gülçin Demircan/ https://news34.net/

Her hafta kitap tanıtımı ve yazarları konuk alan Kanal 34 Televizyonunun kitapseverleri bir araya getirdiği Yapımcı ve Sunucu Gülçin Demircan’ın sunduğu “Başarı Yorum” programı bu hafta başarılı yazar Lalehan Bosnalı’yı ağırladı.

Lalehan Bosnalı Kimdir?
Doğaya hayran denize aşık kitapsız yaşayamayan, okumak benim için su içme gibi yemek yemek gibi doğal bir ihtiyaç. Oğluna hayran ve yaşamayı seven biriyim.

Yazarlık serüveniniz nasıl başladı?
Okumayı ilk söktüğüm andan itibaren her şeyi okumaya başladım. Çok severek okudum, babam bendeki sevgiyi fark edince çocuk klasikleri almaya başladı. 12 yaşına kadar bu klasikleri okudum.

Babam teşvik etti
Yazdıklarım; belki bir yere gelir, birilerine dokunur, belki birileri feyz alır, birileri beni fark eder böyle bir yazar var diye derler düşüncesiyle çocukluk çağında bıraktığım yazıya emeklilik çağımda tekrar geri döndüm.

Ufka Bakan kitabınız hakkında neler söylersiniz?
Adını Ursula K. Le Guin’i Yerdeniz Büyücüsü serisinden aldı. Tarihe tanıklık etmiş bir apartman, bu apartmanın içinde yaşayan ressam bir kadının kızıyla olan kopuk bağını anlatmaktadır. Benim için en önemli kitap konusudur fakat içinde yan konularda görmekteyiz…

Önyargılar, insan ilişkileri ve özellikle anne kız ilişkileri samimiyetsizlik konuları içinde mevcuttur.

Yazar adaylarına neler söylemek istersiniz?
Önce okumak gerekiyor yazmak için, önce okuyup sindirmek gerekiyor ve hayata karşı bir derdiniz olması gerekiyor. Bu derdinizi de insanlara ulaştırmak için içinizin yanması gerekiyor…

Okumayı ilk söktüğüm andan itibaren her şeyi okumaya başladım

Ufkabakan Apartmanı Kitap Açıklaması
Lalehan Bosnalı, ilk romanında üç katmanlı bir hikâyenin damarlarında cesaretle geziniyor. İstanbul’un eski bir apartmanında, yalnız bir kadının ölümüyle başlayan olaylar, toplumun onayladığı bir karakter olan Menderes, dışlanmış, yalnız Pınar ve onun geçmişini arayan kızının ekseninde toplumsal ve bireysel sırlara uzanıyor. Birbirine bağlanmış karakterleriyle Ufkabakan Apartmanı, sıradanlığın şaşılası labirentinde maskeleri düşürüyor.

Yazar Lalehan Bosnalı programının devamını izlemek için;

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.