DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20726845,61%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akdel’den KKTC’de ‘’Osmanlı Görsel Kültür Müzesi’ açılsın çağrısı’
  • News 34
  • Genel
  • Akdel’den KKTC’de ‘’Osmanlı Görsel Kültür Müzesi’ açılsın çağrısı’

Akdel’den KKTC’de ‘’Osmanlı Görsel Kültür Müzesi’ açılsın çağrısı’

ABONE OL
Mayıs 12, 2021 19:00
Akdel’den KKTC’de ‘’Osmanlı Görsel Kültür Müzesi’ açılsın çağrısı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıslı eğitimci Akdel’den KKTC’de ‘’Osmanlı Görsel Kültür Müzesi’ açılsın çağrısı’’

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Gazimağusa ilçesindeki Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nun müdürü Özdinç Akdel Osmanlı kültürünün gelecek nesillere aktarılması için KKTC’de Osmanlı Görsel Kültür Müzesi açılması çağrısında bulundu. Akdel, açılacak müzenin KKTC’ye kültürel bir zenginlik katacağını söyledi.

Akdel görsel kültürün parçaları olmadan tarihin etkilerinin maalesef görülemeyeceğini ve Bu boşluğu dolduracak tek kurumsal yapının da müzeler olacağını söyledi . Osmanlı dönemine ait el sanatları, giysiler, kap kacak, kilim, mobilya, el yazmaları, önemli belge ve nesnelerin tarihsel akış içerisinde sergilenmesi ve bunların hem toplumumuzun hem de turistlerin bilgisine ve beğenisine sunulması ülkemize kültürel bir zenginlik katacaktır sözlerini de konuşmasına ekledi.

Açılacak bu müzede içerik olarak hatıra eserler, posterler, kartpostallar, konulara göre oluşturulmuş müze katalogları gibi tanıtıma yönelik çalışmaların bulunması gerektiğini ifade eden Akdel, Böyle bir müze koleksiyonu oluşturmak için öncelikle devlete ait resmi kurumların elinde bulunan tarihi belgelerinde bu müzeye bağış olarak verilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Kıbrıslı Türklerinin de elinde miras olarak bulunan Osmanlı’ya ait eserleri bu müzeye bağışlamasını istedi.

Osmanlı kültürünün yansıtıldığı bir müzenin eksikliğinin sadece Kıbrıs Türk toplumu için değil tüm ada toplumları için kültürel açıdan önemli bir eksiklik olduğunu vurgulayan Akdel, “Çağdaş müzecilik normlarını içeren uzak ve yakın geçmişimizle yüzleşebileceğimiz müzelere sahip olmak bir medeniyet ölçüsüdür. Bizim isteğimiz ‘Kıbrıs Osmanlı Görsel, Kültürel Müzesi’ oluşmasıdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.