DOLAR 32,5897 0.34%
EURO 34,8724 0.38%
ALTIN 2.495,180,45
BITCOIN 21127854,31%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AFGANİSTAN’DAKİ TÜRK ASKERİ ÇALIŞMALARINI “ANKARA” KARARGAHINDAN SÜRDÜRÜYOR
  • News 34
  • Gündem
  • AFGANİSTAN’DAKİ TÜRK ASKERİ ÇALIŞMALARINI “ANKARA” KARARGAHINDAN SÜRDÜRÜYOR

AFGANİSTAN’DAKİ TÜRK ASKERİ ÇALIŞMALARINI “ANKARA” KARARGAHINDAN SÜRDÜRÜYOR

ABONE OL
Ağustos 23, 2021 10:16
AFGANİSTAN’DAKİ TÜRK ASKERİ ÇALIŞMALARINI “ANKARA” KARARGAHINDAN SÜRDÜRÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nda görev alan Türk askeri, saha görevinin yanı sıra “Ankara” adlı karargah binasında da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Afganistan’da çeşitli ülkelerin tahliye işlemleri devam ederken Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı bünyesindeki Türk askerleri de Kabil’de bulunan havalimanında çeşitli ülkelerin askerleri ile çalışmalarını sürdürüyor.

Havalimanı önünde gergin bekleyiş zaman zaman da olaylar yaşanırken Türk askeri tahliye edileceklerin belgelerini, izinlerini kontrol ediyor.

Bu kapsamda sahada görev yapan Türk askerlerinin yanı sıra “Ankara” adı verilen karargah binasında ise Türk askeri tahliyeleri koordine ediyor.

Ankara adlı karargah binasında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Türk askeri, havalimanı ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmaları da değerlendiriyor.

Öte yandan Türk askeri görev alanı içerisinde bulunan Afgan halkının temel ihtiyaçlarını da karşılayarak havaalanı içerisinde çadır kurup tahliye edilmeyi bekleyen Afganlara su ve gıda dağıtımı gerçekleştiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.