DOLAR 34,2962 0.03%
EURO 37,4813 -0.08%
ALTIN 2.920,08-0,26
BITCOIN 2144463-0,42%
İstanbul
19°

KAPALI

12:56

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AFEX’DEN TÜRK ŞİRKETLERİNE AÇIK DAVET
  • News 34
  • Genel
  • AFEX’DEN TÜRK ŞİRKETLERİNE AÇIK DAVET

AFEX’DEN TÜRK ŞİRKETLERİNE AÇIK DAVET

ABONE OL
Eylül 19, 2024 19:33
AFEX’DEN TÜRK ŞİRKETLERİNE AÇIK DAVET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afrika’nın farklı ülkelerinden 600’e yakın iş insanı geliyor
İSTANBUL’DA AFRİKA ZİRVESİ

BİRÇOK SEKTÖRDE SATIN ALICI AFRİKA’DAN İŞ İNSANLARI GELİYOR
Afrika ile iş için yeni fırsatların kapısı açılıyor.
Afrika ile ticareti geliştirmenin tam zamanı

İstanbul, Afrika’nın yeniden inşası ve ticareti sürecinde önemli bir zirveye ev sahipliği yapacak. 11-12-13 Kasım’da Pulman Otel’de Uluslararası Afrika Konferansı ve Fuarı düzenlenecek. Afrika’da yarım kalan projelerin, ihtiyaç duyulan ürünlerin ve yeni yatırımların masaya yatırılacağı zirvede, Afrikalı ve Türk şirketler buluşarak, toplam hacim itibarıyla büyük boyutlara ulaşması beklenen iş birliği fırsatları değerlendirilecek. Etkinlikte çok sayıda anlaşmanın imzalanması da bekleniyor.
Türk-Afrika İş Adamları Derneği (TABA), günümüzün gündemin en üst sıralarında yer bulan eski kıta Afrika ile Türkiye arasındaki ticareti artırmak için düzenlenen bu önemli etkinliğin ikincisine hazırlanıyor. 11-12-13 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşecek AFEX’e (Afrika İş Forumu ve Fuarı) Afrika’nın 40’tan fazla ülkesinden seçilmiş yüzlerce iş insanı katılacak ve Türk şirketleri ile yeni iş bağlantılarını konuşacak.

Zirveyi düzenleyen ve birçok Türk şirketini davet eden AFEX (Afrika İş Forumu ve Fuarı) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akbulut “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da işaret ettiği en az 50 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine bağlıyız. Afrika ülkelerinden artık istikrar var. Türk şirketlerine açık davette bulunuyoruz. Sömürgeci ülkelerin eski defterlerini kapatalım ve birlikte yeni kazanımlara imza atalım. Pek çok teşvikin eşliğinde dost ve kardeş Afrika ülkelerinin bizden beklentileri büyük. Afrika ülkelerinde ticaretle ilgilenen iş insanları önümüzdeki dönemde Türk şirketleriyle iş birliği yapmak için harekete geçti. Özellikle Türk şirketlerinin ürünlerini talep eden Afrikalı iş insanları, başta sanayi, tarım, müteahhitlik, ticaret ve turizm sektörleri olmak üzere görüşmeler yapmak için Türkiye’de.”
TABA’nın organizatörlüğünde 11-12-13 Kasım’da İstanbul’da AFEX’i (Afrika İş Forumu ve Fuarı) düzenleneceğini belirten Başkan Fatih Akbulut, “40’tan fazla Afrika ülkesinden 600 iş insanı Türk firmaları ile görüşmek için geliyor” dedi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan TABA Başkanı Fatih Akbulut, Afrika ekonomisine katkı ve Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi için bugüne kadar 200’den fazla etkinlik yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Artık bu etkinliklere yeni bir boyut kazandırmak istiyoruz. İlişkilerimiz yeni ufuklara yelken açmalı. Afrika ile en doğru ilişkiyi ülke olarak biz kuruyoruz. Kazan kazan temelinde şekillenen bu ilişkiyi AFEX’te taçlandırmak için elimizden geleni yapmaktayız.”

Afrika’nın coğrafi, tarihsel ve kültürel açıdan ülkemiz için çok önemli bir ticari ortak olduğunu söyleyen Fatih Akbulut, “TABA olarak amacımız, Türkiye ve Afrika arasında hakka ve hukuka dayalı, dostane ve sürdürülebilir bir gelişim ortamının oluşturulmasına katkı sağlamak ve böylece ülkemizin bu pazardaki potansiyel ihracat hacmine ulaşmasını hızlandırmak. Bu nedenle Türk iş insanları için çok büyük bir fırsat sunuyoruz. Gelin bu fırsatı değerlendirin” çağrısı yaptı.
Akbulut: “Bu etkinlik, diyalogu kolaylaştırmayı; bağlantılar oluşturmayı, Türkiye ve Afrika arasındaki iş ortamını daha da geliştirecek ilişkileri teşvik etmeyi amaçlıyor. Türkiye dışında, Asya, Amerika ve Avrupa ülkelerinden ticaret insanları da yine Afrika ile iş yapmak için etkinliğimize katılım gösterecekler. Bu etkinlikte, Türkiye ile Afrika arasındaki ticari potansiyel, yatırım fırsatları ve iş birliği imkanları değerlendirilecek. Bu etkinlik sayesinde, Türk iş adamları ve yatırımcılar, 64 farklı destinasyona uçuşla Afrika kıtasına kolayca erişebilen İstanbul’da, Afrika’dan gelen önemli iş insanları ile buluşma ve müstakbel iş ortaklarıyla tanışma fırsatı bulacaklar.”

AFEX’in, güçlü ağlar ve başarılı ortaklıklar meydana getirerek ekonomik büyümeyi teşvik etme gibi bir işlevi olduğunu anlatan Fatih Akbulut, “ikili ticareti artırma, Türkiye ve Afrika arasındaki yatırımları geliştirecek bir platform olması umudunu taşıyoruz. AFEX’e katılmak Afrika’ya açılmak için yeni bir adım. Bu konuda geç kalmayalım” diye konuştu.

TABA’nın her iki tarafta da ilişkileri geliştirmek için çalıştığını söyleyen Fatih Akbulut şu noktaların altını çizdi:

“Afrika’nın büyük potansiyeline ve bu potansiyeli harekete geçirmede Türkiye’nin kritik rolüne inanıyoruz. Birlikte, hem Türkiye hem de Afrika kıtası için müreffeh bir gelecek yaratmaya katkıda bulunabiliriz.”

Afrika ülkeleri ile Türkiye, her türlü ekonomik, ticari, siyasi ve sosyal alanda nitelikli ve gelişmiş ilişkilere sahiptir. Zira bu ülkeler, Türkiye’yi bölgede uluslararası ve bölgesel ağırlığı olan, istikrarlı ve üretken iş birliklerine hazır bir iktisat ülkesi olarak görmektedir.
Afrika ülkelerinin kapıları Türklere her zaman açıktır ve yetkililer her alanda öncelik verdiği Türk şirketlerini ve yatırımcılarını, memnuniyetle karşılamaktadır.

Afrika ülkelerinin gelecek vizyonu çerçevesinde hayata geçireceği projeler düşünüldüğünde, Türk iş insanları için özellikle her türlü üretim sektörü öne çıkmaktadır:
-Sanayi
-Müteahhitlik
-Ticaret
-Turizm

1)İnşaat
2) Mobilya
Otomobil ve yedek parça, lityum pil imalatı
3) İlaç endüstrisi ve hastaneler, tıbbi ekipman ve malzeme yatırımları
4) Yenilenebilir enerji yatırımları (Güneş ve Rüzgar)
5) Eğitim
6) Yabancı öğrencilerin eğitimi alanında yatırımlar
7) Otomobil ve yedek parça, lityum pil imalatı
8)Sağlık
9)Makina Sanayi
10)Gıda ve hızlı tüketim ürünleri
11)Tekstil
Tarımsal alanda yatırımlar
a) Kümes hayvanı üretimi
b) Modern tarım
c) Canlı balık üretimi
d) Besi buzağıları ve besi koyunları
e) Domates tarımı ve konserve
f) Atık geri dönüşümü
12) Bankacılık ve Kredilendirme Alanında Yatırım
13) Petrokimya yatırımları
14) Elektrikli cihazların imalatı
15) Otel ve restoran yatırımları
16) Demir ve alüminyum endüstrisi
17) Çimento, mermer, fayans, seramik ve sıhhi tesisat üretimi
18) Araç ve otobüs kiralama hizmetleri
19) Gemi ve denizcilik yatırımları
20) Kablo, transformatörler, devre kesici, sayaç ve su pompaları üretimine yatırım
Türk-Afrika İş Adamları Derneği (TABA) hakkında
Başkanlığını Fatih Akbulut’un yaptığı Türk-Afrika İş Adamları Derneği (TABA) 2012 yılında kurulmuştur.
Türkiye ve Afrika arasındaki ticari, sosyal, kültürel ve diplomatik ilişkileri güçlendirme hedefiyle kurulan TABA, bugün her iki taraf arasında sürdürülebilir ve karşılıklı çıkarlar doğrultusunda ilişkiler geliştiren bir kurum olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
TABA, Türk iş adamlarına ve yatırımcılara Afrika’daki pazarlara erişim sağlamak amacıyla 200’den fazla yatırım ziyareti, ticari ve sektörel tur, konferans, seminer, B2B ve B2G toplantısı gibi etkinlikler düzenlemiştir. Kısa zamanda Afrika’da saygın ve güvenilir bir kurum olarak bilinir hale gelmiştir. Dahası, Endonezya’dan ABD’ye, Brezilya’dan Hollanda’ya kadar pek çok farklı ülkede üçlü forumlar düzenlemiş ve bu ülkelerin Afrika ile bağlantılarına liderlik rolü üstlenmiştir.
Bu faaliyetler, TABA’nın Afrika ve dünya diplomasisinde daha aktif bir pozisyon benimsemesine katkıda bulunmuştur. Güney Sudan ve Brezilya arasındaki vize protokolünün tanımlanma ve uygulanması sürecinde TABA’nın üstlendiği rol buna güzel bir örnek olarak verilebilir.