DOLAR 34,2962 0.03%
EURO 37,4813 -0.08%
ALTIN 2.920,08-0,26
BITCOIN 2144463-0,42%
İstanbul
19°

KAPALI

12:56

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İsrail ajansları duyurdu! İran’a saldırı planı onaylandı
  • News 34
  • Genel
  • İsrail ajansları duyurdu! İran’a saldırı planı onaylandı

İsrail ajansları duyurdu! İran’a saldırı planı onaylandı

ABONE OL
Ekim 25, 2024 14:09
İsrail ajansları duyurdu! İran’a saldırı planı onaylandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberi: İsrail ajansları Savunma Bakanı Gallant ve Genelkurmay Başkanı Halevi’nin İran’a saldırı planını oluşturduğunu iddia etti. Detayda kesin karar için hükümetin beklendiği aktarıldı.

Son dakika haberleri: İsrail medyası Savunma Bakanı Gallant ve Genelkurmay Başkanı Halevi’nin İran’a saldırı için planları onayladığını öne sürdü. Nihai karar için iki ismin İsrail hükümetinin kararı ve onayının beklediği ifade edildi.

İSRAİL’İN İRAN’A SALDIRI İÇİN UYGUN ZAMANI BEKLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

İsrail ordu radyosuna konuşan bir yetkili, ABD istihbarat belgelerinin sızdırılmasının ardından, İsrail’in İran’a saldırı planlarını ertelemek zorunda kaldığına dair çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti. Yetkili, İsrail’in saldırı için “uygun zamanı seçeceğini” vurguladı.

1 Ekim tarihinde İran, İsrail’e yönelik bir füze saldırısı düzenlemişti ve Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık verme niyetinde olduklarını duyurmuştu.

ABD’DEN İSRAİL AÇIKLAMASI: GERGİNLİĞİ ARTIRMAMALISIN

Ayrıca, İsrail’in Kanal 13 televizyonunda yer alan bir habere göre, ABD’nin, Tel Aviv yönetiminden İran’a yapılacak bir saldırıyı “yumuşatmasını” istediği iddia edilmişti. Bu konuda İsrail yönetiminden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bununla birlikte, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv’de yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’a vereceği yanıtın “gerginliği artırmaması” gerektiğini ifade etti.