DOLAR 34,2962 0.03%
EURO 37,4813 -0.08%
ALTIN 2.920,08-0,26
BITCOIN 2144463-0,42%
İstanbul
19°

KAPALI

12:56

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyaretini değerlendirdi
  • News 34
  • Genel
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyaretini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyaretini değerlendirdi

ABONE OL
Eylül 27, 2024 15:53
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyaretini değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyaretinde yaptığı görüşmeleri sosyal medya hesabında değerlendirdi…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Orta Vadeli Program’ın sonuçlarını ve gelecek dönem planlarını yatırımcılar ve uluslararası kuruluşlarla paylaştıklarını duyurdu. Şimşek, Türkiye’nin güçlü, dinamik ekonomisi ve stratejik konumuyla yüksek bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

ABD’deki yoğun ve verimli toplantılarımızı tamamlayarak yurda döndük.

Görüşmelerimizde programımızın sonuçlarını ve önümüzdeki dönem yol haritamızı yatırımcılar ve uluslararası kuruluşlarla paylaştık.

Güçlü, büyük, dinamik ekonomisi ve stratejik konumuyla ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksektir.

Bu potansiyele ulaşmak için program kazanımlarımızı kalıcı hale getirecek ve yatırım ortamını daha da iyileştirecek politikalarımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

ABD’deki yoğun ve verimli toplantılarımızı tamamlayarak yurda döndük. Görüşmelerimizde programımızın sonuçlarını ve önümüzdeki dönem yol haritamızı yatırımcılar ve uluslararası kuruluşlarla paylaştık. Güçlü, büyük, dinamik ekonomisi ve stratejik konumuyla ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksektir. Bu potansiyele ulaşmak için program kazanımlarımızı kalıcı hale getirecek ve yatırım ortamını daha da iyileştirecek politikalarımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

Sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulunan Şimşek, ABD’deki “yoğun ve verimli” toplantıların ardından yurda döndüklerini belirtti. Görüşmelerde, programın kazanımlarını kalıcı hale getirecek ve yatırım ortamını daha da iyileştirecek politikaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.