DOLAR 32,3974 0.21%
EURO 35,0783 -0.02%
ALTIN 2.325,530,27
BITCOIN 2280199-0,22%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2.Uluslarası Turizm Kalite Zirvesi

2.Uluslarası Turizm Kalite Zirvesi

ABONE OL
Nisan 2, 2021 12:07
2.Uluslarası Turizm Kalite Zirvesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, KKTC ve Dünya turizmine ışık tutmayı amaçlayan 2.Uluslararası Tüketici Kalite zirvesi ,Fahri Ustaoğlu başkanlığında ve Fehim Ustaoğlu koordinasyonunda 28 Mayıs 2021 tarihinde“KIBRIS LE CHATEAU LAMBOUSA HOTEL” de gerçekleştirilecektir.

Tüm dünyayı etkileyen pandemi, hemen hemen tüm sektörlerin planlarını altüst etmiş durumdadır. Bu salgının beraberinde getirmiş olduğu olumsuzluklardan ötürü en çok etkilenen sektörlerden birisi de turizm sektörüdür ve buna bağlı olarak sektördeki alışkanlıkların hızlıca değişmesidir.
Pandemi döneminde turizm sektörü mevcut sistemi korumaya, yeni standartlara uyum sağlamaya, tüm hizmetleri müşteri beklentilerine göre yeniden şekillendirme yolunda hızlıca ilerlemektedir. Değişimleri öngören, yeni standartlara hızlıca ayak uydurabilen, dinamik ve titiz çalışan sektör oyuncuları bu süreci daha kolay atlatma yolunda avantajlı oldukları görülmektedir.
İnsan hayatının devam ettirilebilmesi adına bireylerin birtakım ihtiyaçlarını gidermek ve tatmin olması açısından kendilerini ödüllendirmeleri onlar için önem arz etmektedir. Sadece beslenme, spor yapma veya buna benzer aktivitelerle değil aslında bireylerin huzurlu ortamlarda dinlenmesi ve sakin kalması da birer ihtiyaçtır. Bu ve buna benzer sorunların ele alınması turizm sektörünün temelini oluşturmuştur. Ancak dönem şartları ve dünyayı esir alan pandemi dönemi ne yazık ki diğer sektörlerde sorun oluşturduğu gibi turizm sektörünü de derinden etkisi altına almıştır.
Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre 2020 yılı öncesi ABD, İspanya, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin turizm gelirleri ortalama 140 milyar $ iken, 2020 yılında bu durum 45-60 milyar $ seviyelerine düşmüştür. Böylesi bir sorunun en temel nedeni coronavirüs ile mücadele ve insan sağlığının korunmasından kaynaklanmaktadır. Türkiye’nin istatistiksel olarak en çok turizm getirisi olan bölge Akdeniz bölgesi ve Kıbrıs Cumhuriyeti’dir. Ancak 2019 TÜİK verilerine göre Kıbrıs Cumhuriyetinde bir turistin ortalama harcadığı sermaye 600 $ civarında iken 2020 yılında 70 $ seviyesinde hesaplanmıştır.
Sektörün tüm sorunlarının ele alınacağı 2. Uluslarası Turizm Kalite Zirvesi, 28 Mayıs 2021 tarihinde, ülke turizminde farkındalığı artırmayı, turizm sektörünü canlandırmayı, yerli ve yabancı turistlerin yeniden turizm hareketine katılımını sağlamak amacıyla oluşturulan zirve, çeşitli etkinlikler ve alanında uzman katılımcılarla birlikte “KIBRIS LE CHATEAU LAMBOUSA HOTEL” de gerçekleştirilecektir.
1988 yılında Türkiye’nin ilk Tüketici Dergisi ile tüketicinin bilinçlenmesi, tüketici haklarının yaygınlaştırılması ve kalitenin yükseltilmesi için çalışmalar yapmaya başlayan “LOB” IN ekibi, Fahri USTAOĞLU başkanlığında ve Fehim USTAOĞLU koordinasyonunda 34 yıldır faaliyetlerini yurtiçinde ve yurtdışında sürdürmektedir.
Türkiye, KKTC ve Dünya turizmine ışık tutmayı amaçlayan zirvede sektöre, ürün ve hizmet sunan markaların yanı sıra bürokrasi, siyaset, medya ve sanat dünyasının önemli temsilcileri yer alacaktır.
“LOBİN TURKEY” tarafından gerçekleştirilecek zirve kapsamında alanında uzman isimler deneyimlerini, zirve katılımcılarıyla paylaşacak ve bununla beraber etkinlikte düzenlenecek oturumlarda sektörün karşı karşıya kaldığı sorunlar ele alınacaktır. Aynı zamanda turizmin geleceğine yönelik stratejiler geliştirilecektir. Zirve kapsamında gerçekleştirilecek ödül töreninde ise alanlarında başarılı seçilen kişi ve kuruluşlara ödülleri takdim edilecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.